06-1949 9270 info@a-zvlinder.nl

PR & Communicatie Manager & Directiesecretaresse bij TMC Group N.V.

Luud Engels, COO:
In april 2010 werd TMC geconfronteerd met het onverwacht wegvallen van een PR & Communicatiemanager die functie werd na een paar maanden veranderd in directiesecretaresse met Marketing, PR en communicatie. We hebben contact gezocht met Myanou, een bekende van TMC, en zij heeft ons in de periode van mei – september als interim directiesecretaresse ondersteund.Naast het reguliere werk van een directiesecretaresse, heeft Myanou de flexibiliteit getoond om eveneens ondersteuning te bieden in voorkomende activiteiten met name op het gebied van Marketing, Communicatie en evenementenorganisatie. Myanou heeft een eigenzinnige, doortastende werkwijze en wij zijn tevreden over de bijdragen die zij heeft geleverd.

Matijke Poirters,  Directie secretaresse TMC Group N.V.:
In april 2010 is Myanou bij TMC werkzaam geweest. Zij was de eerste werknemer van TMC in 2000, Na het vertrek van een collega heeft zij de functie van Directie secretaresse en Marketing Communicatie werkzaamheden tijdelijk opgepakt, zoals ondersteuning bij publicaties, opstellen nieuwsbrief en het organiseren van verschillende events, Myanou werkt hier van begin tot eind nauwkeurig en secuur aan.Myanou is ook back-up geweest tijdens mijn vakantie waarbij de rol als directiesecretaresse groter werd, deze overdracht van werkzaamheden/werkwijze verliep erg soepel aangezien Myanou zich snel aanpast in de organisatiecultuur en direct kan handelen op de wijze waarop gewerkt wordt. Hierdoor is het ook voor de collega’s prettig om met Myanou te werken.Tevens komt Myanou ook graag met haar eigen inbreng en ideeën, door haar vele ervaringen in dit vak, hierdoor heb ik veel van haar kunnen leren. Door haar ervaringen, kennis van het vak en professionaliteit past Myanou erg goed in een functie op directie niveau. Myanou is voor mij een vrolijke, spontane, sociale, creatieve en hardwerkende collega geweest waar ik deze periode prettig mee heb samengewerkt.


Guusje Bronmans-Van Heijster, Executive Assistant to Bob van Heyningen, VP Finance EMEA:

Myanou heeft mij van medio oktober 2008 tot begin maart 2009 vervangen in verband met mijn zwangerschapsverlof. Mijn collega die normaal gesproken mijn taken waarneemt tijdens mijn afwezigheid, ging in dezelfde periode met zwangerschapsverlof. Myanou moest dus niet één persoon vervangen, maar twéé. Ondanks de korte inwerkperiode en de zeer afwisselende werkzaamheden, pikte Myanou alles erg snel op. Ook tijdens mijn verlof is alles prima verlopen. Myanou is pro-actief, zelfstandig en flexibel en bovendien een prettige collega om mee samen te werken.  Dankzij Myanou heb ik onbezorgd van mijn zwangerschapsverlof kunnen genieten! Dankjewel Myanou!

Guusje Bronmans, Executive Assistant to Bob van Heyningen, VP Finance EMEA


Tanja van Megen, European Supply Chain Planning Analyst over Zwangerschapsverlofvervanging van 22 september ’08 – 22 maart ’09:

Graag wil ik mijn ervaring delen over het werk dat Myanou Schure bij ons verzet heeft, tijdens mijn zwangerschapsverlof. Er was een vrij unieke situatie dat er twee dames tegelijkertijd zwanger waren. Wij vervangen elkaar normaal gesproken bij afwezigheid. Daarom moest dus vervanging komen voor beider functies, op twee verschillende afdelingen. Daarnaast tevens een tijdelijke vakantievervanging voor een derde afdeling bij Office Depot. Ik werkte al parttime, drie dagen, dus Myanou hoefde niet een fulltime baan van mij over te nemen.

Meteen vanaf de eerste dag dat ik haar inwerkte, had ik het gevoel dat ik mijn werk met een gerust hart aan haar kon overlaten. Ze nam meteen al veel uit handen, zodat ik vlak voor mijn verlof niet de hectiek had, die je normaal gesproken wel zou hebben als je 5 maanden afwezig zou zijn. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het maken van Europese rapportages in complexe Excelbestanden die alle duidelijke deadlines hadden. Hierbij diende zij gegevens te verzamelen uit negen Europese landen en Israël. Ieder land had verschillende contactpersonen in diverse regio’s. Daarbij kwam nog dat ze door de jaarwisseling ook nieuwe documenten moest aanleggen voor gewijzigde rapportages, maar ook dit heeft ze uitstekend gedaan. De interne – en externe communicatie verliep vlekkeloos, waardoor bij terugkeer het overnemen van werk ook gemakkelijk was.  Tenslotte wil ik nog toevoegen dat ze ook op persoonlijk vlak een heel prettige persoon is om mee te werken.

Myanou heel erg bedankt voor alles wat je voor mij gedaan hebt.

Tanja van Megen, European Supply Chain Planning Analyst,
Office Depot Europe B.V.

Leave a Reply